Recept na velmi chutné medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení.
Ingredience:
- 1 lžička soda
- 400 g hladká mouka
- 140 g cukr moučka
- 2 ks vejce
- 2 lžíce med
- 100 g tuk na pečení
- 2 lžičky perníkové koření
Postup přípravy receptu:
Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.